TAPIOKA PUDING

TAPIOKA PUDING Iako čisti ugljikohidrat (škrob) tapioka je zdrava lako probavljiva hrana, osobito kad se miješa s drugim namirnicama. Najčešće se koristi za pripremu pudinga obzirom da u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta. Tapioka je odlična namirnica za sve vegane i alergičare na gluten, stoga ih slobodno ponudite ovim desertom. Ako ste alergični i na mlijeko zamijenite namirnice koje vam ne odgovaraju onima koje redovito koristite (vrstu šećera i mlijeka).

SASTOJCI za puding: 2 dcl tapioka perlica

600 ml bademovog mlijeka ili običnog mlijeka

60g šećera ili 30g eritrita

Prstohvat soli

Sjemenke ½ mahune vanilije

Korica i sok ½ limuna

i čaša kokosa

po želji pekmez od dunja (računajte po jednu veliku žlicu za svaku čašu) ugrijte s dvije žlice vode.

Možete staviti bilo koji pekmez koji volite ili skuhajte malo smrznutog šumskog voća kojeg zgusnete s jednom žlicom tapioka brašna. 1 čokolada 70% kakao udjela.

PRIPREMA: Tapioka perlice staviti u lonac s mlijekom i pustiti da odstoji 30 minuta. Dodati ostale sastojke za puding pa kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne, cca 15 minuta (dodatno će se zgusnuti u hladnjaku). U smjesu dodati tučemo slatko vrhnje , kokos i sve dobro izmiješati. Ovaj korak po želji možete i preskočiti. Puding rasporediti u čašice pa dodati razrijeđenu pekmez od dunja i rastopljenu čokoladu.

Ukrasiti s malo kokosa i komadićima ušećerenom đumbira i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.

Podijelite