SUSHI TORTA

SUSHI TORTA
Volite sushi ali ga ne radite doma jer vam je to komplicirano? Napravite sushi tortu, jednostavniju verziju sličnog okusa.
Sushi torta je prava igra fantazije i zato kombinirajte i slažite svoje okuse.
SASTOJCI:
1/2kg riže za sushi
100 ml rižinog octa
50 g šećera
1 žličica soli
1 list nori alge
1 krastavac srednje veličine
200 g krem sira
10 surimi štapića
1 konzerva tunjevine /ocijediti od ulja
2 žlice kečapa
2 žlice majoneze
1 mladi luk
1-2 rotkvice
1 avokado narezan i preliven limunovim sokom
1 pakiranje dimljenog lososa
Prženi luk
1 ljuta papričica
Slatko kiseli umak
Soja sos
2 sushi alge za slaganje kojE ćete nasjeckati na sitne komadiće

Ključni sastojak sushi-ja pa tako i ove torte je riža. Iako izgleda jednostavno pripremiti je ipak je potrebno nešto malo vještine kako bi dobili odličan okus. Upute kažu da treba skuhati rižu pomiješati je sa začinjenim octom pa poslije dodavati ostale sastojke. Neš’ ti problema😊 Ipak nije baš tako! Za stvarno dobru sushi rižu, da se razumijemo treba vremena i vježbe… i vježbe… Za nas „sushi početnike“ bitno je da se riža dobro ispere te da pogodimo dobar omjer vode. Svakako rižu riža začinite dok je topla kako bi upila okuse. Miješajte je na način kao da zarezujete i to drvenoj posudi, drvenom žlicom. Pazite da vam se šećer i sol dobro otope u octu,zato sve sastojke lagano zagrijte. Predlažem da prije nego se upustite u pripremu pregledate tutorijale o pripremi riže za sushi. Kad ste svladali rižu onda dalje sushi torta neće biti problem.
Za početak napravite dva nadjeva. Surimi štapiće pomiješajte krem sirom, začinite i to nam je privi nadjev. Drugi nadjev je tuna, majoneza, mladi luk i ketchup. Sve sastojke dobro sjedinite. Prikladan kalup namažite uljem. Za prvi sloj stavite rižu, dobro je zagladite i lagano stisnite mokrom žlicom. Dodajte nadjev sa surimi račićima, na to narezani avokado pa pospite s preprženim lukom.
Ponovno dodajemo sloj riže, drugi nadjev s tunjevinom pa narezani krastavci. Na krastavce narežite sushi alge i opet pospite prženim lukom. Dodajte zadnji sloj riže. Ostavite u hladnjaku bar pola sata. Tortu preokrenite na pladanj i ukrasite dimljenim lososom i uživajte u sushi okusu.

Podijelite