ŠURLICE & LUNGIĆ U UMAKU OD RAJČICE
SASTOJCI:
- 1 manji lungić svežanj mladog luka,
- 3-4 kom jedan režanj češnjaka
- 350 g šurlica
- 350 g cherry rajčica
- 350 g cherry rajčica
- 1 dcl suhog bijelog vina
- 1 dcl suhog bijelog vina
- 2 dcl temeljca (ili vode)
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- svježi timijan,
- sušeni bosiljak,
- sol i papar
PRIPREMA:
Tanko narežite lungić pa ga sotirajte na mladom luku , maslinovom ulju kojem ste dodali malo maslaca. Dodajte narezane cherry rajčice i pustite da se dinsta dok rajčice ne puste svoj sok. Podlijte sa vinom i dodajte temeljac i vrhnje za kuhanje. Začinite i pustite da kuha dok meso ne omekša. Šurlice kuhajte desetak minuta pa ubacite u umak, nježno promiješajte i ostavite još pet minuta na laganoj vatri. Zdjelu protresite da se umak potpuno obloži oko šurlica. Prebacite u zdjelu za serviranje i darežljivo pospite sjeckanim sušenim rajčicama (nije obavezno).