ŠURLICE & LUNGIĆ U UMAKU OD RAJČICE

SASTOJCI:

  • 1 manji lungić svežanj mladog luka,
  • 3-4 kom jedan režanj češnjaka
  • 350 g šurlica
  • 350 g cherry rajčica
  • 350 g cherry rajčica
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 2 dcl temeljca (ili vode)
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • svježi timijan,
  • sušeni bosiljak,
  • sol i papar

PRIPREMA:

Tanko narežite lungić pa ga sotirajte na mladom luku , maslinovom ulju kojem ste dodali malo maslaca. Dodajte narezane cherry rajčice i pustite da se dinsta dok rajčice ne puste svoj sok. Podlijte sa vinom i dodajte temeljac i vrhnje za kuhanje. Začinite i pustite da kuha dok meso ne omekša. Šurlice kuhajte desetak minuta pa ubacite u umak, nježno promiješajte i ostavite još pet minuta na laganoj vatri. Zdjelu protresite da se umak potpuno obloži oko šurlica. Prebacite u zdjelu za serviranje i darežljivo pospite sjeckanim sušenim rajčicama (nije obavezno).

LINK NA VIDEO

Podijelite