SIROVA TORTA OD LIMUNA I AVOKADA
Iako ovu sirovu tortu želim napraviti već dulje vrijeme stalno sam odustajala jer sam nekako u svojoj glavi složila da su mi sastojci koji su potrebni za njezinu izradu poput indijskih oraščića preskupi pa bih odustala. Torta je bogatog i osvježavajućeg okusa, ne treba paliti pećnicu, dakle kao stvorena je za ljeto. Iako nema jaja, maslaca, brašna, nemojte se zavaravati da ova raw torta nije kalorična. Ovo je prava kalorijska bomba! Kako nema termičke obrade tješim se da su se sačuvali svi zdravstveni benefiti orašastih plodova, te vitamini i minerali iz limuna i avokada😊 I samo da naglasim da su me sastojci za njezinu pripravu koštali kao i za tortu od uobičajenih sastojaka.
p.s. Za moje ukućane ne postoje torte bez čokolade pa sam njima za ljubav dodala i preljev od čokolade😊
SASTOJCI:
Za podlogu:
2 šalice opranih badema
10 datulja
2 žlice meda
2 velike žlice kokosovog maslaca
Sok pola limuna
Sve sastojke sameljite i utisnite u kalup za tortu koju ste prije pokrili papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač dok radite kreme.
Za kremu:
2 zrela avokada srednje veličine
2 ½ šalice preko noći namočenih indijskih oraščića
Sok od 5 cm korijena đumbira
1/2 šalice otopljenog kokosovog maslaca
2 velike žlice meda ( ako želite slađe dodajte još meda)
2 limuna sok i korica
Sve navedene sastojke sameljite i nanesite na podlogu od badema. Ukrasite s ploškicama limuna. Tortu ostavite u zamrzivaču 4 sata i izvadite pola sata prije posluživanja.