ŠARENA PROLJETNA ROLADA
SASTOJCI ZA BISKVIT:
6 jaja
6 velikih žlica mekog brašna
6 velikih žlica gustina
6 velikih žlica šećera
1 mala žličica arome vanilije
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
SASTOJCI ZA KREMU:
500 ml vrhnja za šlag
2 velike žlice džema od jagoda
2 velike žlice šarenih mrvica za posipanje
PRIPREMA:
Žutanjke izradite sa obje vrste brašna i praškom za pecivo i malo soli. Bit će dosta gusto ali ne brinite. Bjelanjke stucite sa šećerom u čvrsti snijeg i malo po malo dodajte u žutu smjesu lagano odižući metlicom kako bi zrak ušao u tijesto. Na kraju dodajte aromu vanilije i izlijte u papirom za pečenje obložen i namašćeni protvan. Pecite 15 do 20 min na 180 stupnjeva. Pečeno tijesto izručite na papir za pečenje i oblikujte u roladu. Ostavite da se ohladi. Stucite vrhnje u fini šlag i u njega dodajte dvije velike žlice finog džema od jagoda. Tom kremom premažite roladu, zarolajte i ostavite bar dva sata u frižideru prije rezanja. Roladu premažite sa malo šlaga, pospite šarenim mrvicama i šećerom u prahu.