ŠARENA PROLJETNA ROLADA

SASTOJCI ZA BISKVIT:

6 jaja

6 velikih žlica mekog brašna

6 velikih žlica gustina

6 velikih žlica šećera

1 mala žličica arome vanilije

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli

SASTOJCI ZA KREMU:

500 ml vrhnja za šlag

2 velike žlice džema od jagoda

2 velike žlice šarenih mrvica za posipanje

PRIPREMA:

Žutanjke izradite sa obje vrste brašna i praškom za pecivo i malo soli. Bit će dosta gusto ali ne brinite. Bjelanjke stucite sa šećerom u čvrsti snijeg i malo po malo dodajte u žutu smjesu lagano odižući metlicom kako bi zrak ušao u tijesto. Na kraju dodajte aromu vanilije i izlijte u papirom za pečenje obložen i namašćeni protvan. Pecite 15 do 20 min na 180 stupnjeva. Pečeno tijesto izručite na papir za pečenje i oblikujte u roladu. Ostavite da se ohladi. Stucite vrhnje u fini šlag i u njega dodajte dvije velike žlice finog džema od jagoda. Tom kremom premažite roladu, zarolajte i ostavite bar dva sata u frižideru prije rezanja. Roladu premažite sa malo šlaga, pospite šarenim mrvicama i šećerom u prahu.

Podijelite