Palaćinke od krumpira i luka_Rösti
Ovo je tradicionalno švicarsko jelo od ribanog i prženog krumpira. Rösti se uglavnom poslužuju kao prilog, a uz malo dodataka može postati ukusni brunch ili kao kod mene jedan neuobičajeni doručak.
SASTOJCI:
4 krumpira srednje veličine
1 manji crveni luk (kapula)
Sol i papar po želji
1 dcl milerama
1/2 limuna + malo naribane korice
4 slana inćuna
4 žličice kavijara
2 jaja
PRIPREMA : Naribajte krumpir i kapulu. Posolite i popaprite pa ostavite sa strane par minuta da sol izvuče vodu iz krumpira. Prebacite naribani krumpir u čistu krpu i pokušajte istisnuti što više vode. Na ugrijanu namašćenu tavu rasporedite smjesu u jednom sloju i lagano utisnite vilicom. Pecite oko 10 tak minuta na srednjoj vatri pa poklopljeno još 5 do 7 minuta. Uz pomoć poklopca preokrenute palaćinku pa je ispecite na isti način i s druge strane. Prelijte s dva razmućena jaja, poklopite i pecite da se jaja ispeku do kraja. Rösti prebacite na dasku za rezanje, razrežite na 4 dijela. Na svaki dio stavite žlicu milerama kojeg ste izmiješali s malo limunovog soka i naribane korice. Na to dodajte filet slanog inćuna i žličicu kavijara. Dobar tek!