Održan 3.Međunarodni Tripe Fest u restoranu “Kod Bake” u Garešnici !
3.Međunarodni Tripe Fest! Kapelica pored Garešnice bila je po treći put domaćin međunarodnom skupu ljubitelja tripica. Vlasnici restorana “Kod Bake”, obitelj Andri potrudili su se okupiti zaljubljenike ovog variva od iznutrica na jedinstvenom natjecanju.
Ove godine se natjecalo ukupno 26 ekipa iz svih dijelova Hrvatske ali i iz BiH, Mađarske, Srbije … Žiri u sastavu Rene Karaman, Branko Ognjenović i Domagoj Jakopović Ribafish nije imao nimalo lak zadatak.
Sve ekipe su dobile isti bazni materijal koji je osigurao sponzor natjecanja PIK Vrbovec. Prionulo sjeckanju povrća, rezuckanju fileka a odabir začina i tajnih dodataka ostavljen je natjecateljima na volju, neka svi pripreme fileke najbolje što umiju!
Dok su se pripremali fileki Milyfood je obišla natjecatelje u tražila najbolji recept ali i probala odličan motani sir iz Kikinde, domaće specijalitetete poput češnjovki, sladila se orehnjačama i oblatnama od tripica! Da, vjerovali ili ne i slatkiši se mogu raditi od tripica! Chefica kuhinje “Kod Bake” Danijela Crnjak Andri osim što kuha odlične fileke koje možete u ovom restoranu jesti svaki dan, poha tripice a na meni je stavila i sarmu od tripica ali i osmislila deserte poput arancina i ove godine iznimno ukusnih oblatni kojim su ove iznutrice glavni sastojak !
Vrijeme je zaista poslužilo natjecatelje, u Kapelici je nakon kiše osvanuo besprijekorno sunčan dan. Domaćini su se pobrinuli za glazba a natjecatelji i njihovi gosti su se sjajno zabavljali dok su spravljali svoje najbolje fileke.
Kuhalo se tri sata a zatim je žiri prionuo ocjenjivanju. Bodovala se boja, konzistencija, tvrdoća i okus a svaki tanjur je bio potpuno različit. “Za sljedeća natjecanja ćemo samo reći: nemojte presoliti, nemojte prepapriti, nemojte staviti samo umak bez fileka, nemojte staviti samo fileke bez umaka, ako je umak vulkanski crven ili tirkizno ružičast – neće dobiti visoke ocjene, a velike količine cimeta i kima – nikako neće doprinijeti visokom plasmanu”, rekao nam je član žirija Domagoj Jakopović Ribafiš.
Uslijedilo je proglašenje najboljih; treće mjesto osvojio je Fast Food Usputna stanica iz Huma zabočkog, srebro Moslavački kotlić iz Križa a pobjednici 3. Tripe Festa s velikih sedam bodova prednosti su zasluženo Veseli breg iz Šandrovca.
Sve ostale ekipe su osvojile četvrto mjesto, dok su prve tri osvojile vrijedne nagrade sponzora: pokrovitelja natjecanja TZ Sjeverna Moslavina, Dukat Zagreb President sirevi, PIK Vrbovec, Intersnack Adria čips i Cinema produkcija.
Dodijelila se i nagrada za životno djelo 86.godišnjem ljubitelju janjećih tripica g. Mariju Mirkoviću . Ekipi “Pazar” iz Sinja ja dodjeljujem nagradu najšarmantnije ekipe pa predlažem da se dogodine i ta nagrada uvede
Tripe Fest “Volim fileke” dobiva iz godine u godinu sve više poklonika a kako to na licu mjesta izgleda pogledajte VIDEO .
Foto: Julio Frangen & Milyfood