Mascarpone torta s višnjama i piškotama
SASTOJCI:
1 staklenka kompota od višanja ( bez koštica )
1 puding od vanilije
250 g mascarponea
10 žlica šećera
3 vrećice vanilin šećera
5 dcl tučenog slatkog vrhnja
2 kremfixa 2 paketa piškota ( trebati će vam samo pola drugog pakiranja)
3 dcl mlijeka
1 žlica Nescafe
2 žlice kakaa
Korica 1 limuna,
malo cimeta
PRIPREMA:
1.Izmiksajte mascarpone sir, šećer i vanilin šećer i naribajte koricu limuna. Istucite slatko vrhnje, umiješajte kremfix i dodajte homogenoj smjesi šećera i mascarponea.
2. Višnje ocijedite. Ostavite pola višanja sa strane. Izmiješajte puding od vanilije sa malo vode da nema grudica. Sok od višanja zagrijte, stavite malo cimeta pa dodajte smjesu sa pudingom i dalje miješajte da se zgusne. U to dodajte pola višanja i ostavite da se malo ohladi.
3. Obruč od kalupa (promjer 26cm) stavite na pladanj, te oko njega poslažite piškote koje ste lagano umočili u zagrijano mlijeko s kakaom i nescafeom. Za vanjski rub umačemo piškote samo sa jedne strane. Vanjski dio torte mora biti ona šećerna strana piškote. Pažljivo slažite piškote na dno torte tako da dno pridržavaju rubne piškote. Od sirne smjese odvojite dio za ukrašavanje torte pa pola nanesite na posložene piškote. Pospite ocijeđenim višnjama i nanesite još jedan sloj piškota. Dodajte drugi dio sirnog nadjeva. Ponovo pospite višnjama pa posložite još jedan red namočenih piškota. Sad je vrijeme da na vrh nanesete prohlađene višnje s pudingom. Stavite u frižider da se malo sve stisne. Nakon sat vremena ukrasite tortu ostatkom sirne smjese i prigodnim ukrasima.