VARIVO OD CRVENE LEĆE

SASTOJCI
250 g crvene leće
2 manje mrkve narezane na kockice
3 mlada luka +1 manji luk
1 korabica narezana na kockice
4 pileća krilca ili bataci prema želji (može i bez mesa)
Peršin, majčina dušica, sol, papar,
1 mala žlica koncentrata od rajčice,
maslinovo ulje – toliko da pokrije dno posude,
1 mal žlica slatke paprike,
1 mala žlica kurkume,
2 lovorova lista
PRIPREMA
Namočite leću preko noći. Povrće očistite i narežite na kockice, nasjeckajte peršin. Piletinu prepecite na ulju pa dodajte povrće i nakon par minuta leću. Začinite solju, paprom, dodajte kurkumu, pasiranu rajčicu i lovorov list. Dolijte vodu i pustite da kuha. Kuhajte još 20 min dok piletina nije kuhana.
Servirajte uz neki fini kruh.

LINK NA VIDEO

Podijelite