Sve je spremno za Krčki sajam a ovo su jela i pića koja će svi moći kušati!

Krčki sajam – Lovrečeva traje od 8. do 10. kolovoza, a zanimljivost je i ta što ove godine slavi veliki jubilej – 500 godina postojanja. Uz brojne atraktivne sadržaje svi gastroljupci će moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi u gradu Krku, i to na četiri različite lokacije što će svakako dodatno obogatiti sajamske dane. Scenografski elementi i ambijentalno osvjetljenje tik uz more savršeno će se uklopiti u Krčki sajam, a svaki od izlagača svoju će ponudu prezentirati u pomno osmišljenom corneru, prilagođenom ambijentu i lokalitetu.

Na Ribarskom mulu bit će smještena zanimljiva pop up zona pod nazivom Taste of Summer uz jedinstvenu ponudu autorskih zalogaja, neodoljivih ljetnih pića i slatkih delicija prezentirana na osam različitih pozicija. Posebnost ove zone bit će u tome što će se na svakom punktu nuditi različita vrsta jela i pića spremljenih prema originalnim recepturama regionalne craft scene. Svoju bogatu ponudu prezentirat će Destilerija Suza, Thomas Henry truck i Liquere corner by Canella, a posjetitelji će se moći zasladiti na Di Mare i Valle Losca cornerima.
”Posjetitelji će na Hiddenovom korneru moći uživati u 3 autorska jela koja su inspirirana autohtonim otočnim receptima u modernom twistu. Priprema zalogaja bit će nadahnuta mikrolokalitetom Kvarner mare e monti, a za pripremu će se koristiti isključivo namirnice lokalnog porijekla. Naši meniji uključivat će krčke šurlice, jadranske sipe i hobotnice te janjetinu s otoka Krka. Organizatori Krčkog sajma zaista su pripremili odličan program i veselim se da ću sudjelovati u ovogodišnjem izdanju sajma s pažljivo pripremljenim tradicionalnim jelima prilagođenim suvremenim tehnikama kuhanja.”- kaže Deni Srdoč, renomirani chef i vlasnik Michelinove zvjezdice čije se delicije mogu kupati na Food Experience.
Uz asortiman Premium destilata te koktela popularne destilerije Aura, predstavit će se i brend Kusshh koji u ponudi ima raznovrsne likere i rakije s otoka Krka spremljene prema originalnoj recepturi uz naglasak na autohtone sastojke. Neće izostati niti izbor vina iz vlastite proizvodnje s oznakom ZOI vinogorja Krk čiji će se punkt smjestiti na Krušiji. Na Škveriću će na meniju biti pečena janjetina – jedno od tradicionalnih jela otoka Krka te piletina, uz šaroliku paletu pića.

Podijelite