SALATA OD BULGURA, BIJELOG GRAHA, MLADOG LUKA I ŠPAROGA

SASTOJCI:

850 g konzerviranog bijelog graha
6 kom mladog luka
1/2 svežnja šparoga
1 manja glavica crvenog luka
250 g bulgura
150 g feta sira
Vezica peršina / samo list
2 limuna-jedan za sok i korica a drugi očistite od korice i bijelog dijela pa tanko
narežite
Sol i papar, maslinovo ulje i kvalitetan aceto balsamico za začinjavanje
Malo mediteranskih trava

PRIPREMA:

Skuhajte bulgur ; na jednu šalicu bulgura idu dvije šalice vode, malo
posolite. Bulgur dodajte kad voda proključa. Bit će gotov za najviše 15
minuta. Ohladite. Mladi luk posolite, popaprite , prelijte maslinovim uljem i
ispecite na roštilju. Pazite da ne zagori. Isto napravite i sa šparogama pa sve
narežite na veće komade. Crveni luk sitno nasjeckajte a listove peršina samo
skinite s peteljke . Grah isperite pa sve sastojke zajedno sjedinite, začinite
sokom od limuna, maslinovim uljem, mediteranskim začinima i aćetom
balzamikom. Salatu ukrasite tanko narezanim limunom. Konzumirati
samostalno ili kao prilog uz roštilj.

Podijelite