RUMO MEZZI RIGATONI U UMAKU OD LOSOSA

Spremite ovu ukusno jelo puno okusa za 15 minuta!

SASTOJCI:

150 g lososa

500 g Rummo rigatona

2 rajčice

1 dcl bijelog vina

100 ml pasirane rajčice

80 g konzerviranog kukuruza

150 g graška

1 dcl vrhnja za kuhanje

1 režanj češnjaka

Sol, papar, majčina dušica, maslinovo ulje, parmezan za posipanje

PRIPREMA:

Stavite kuhati tjesteninu u puno vode. Za to vrijeme narežite losos i pirjajte ga na maslinovom ulju. Dodajte dvije rajčice narezane na kockice i češnjak. Kad rajčice puste svoj šug podlijte bijelim vinom. Pustite da alkohol ispari podlijte sa pasiranom rajčicom pa dodajte grašak i kukuruz. Posolite, popaprite, dodajte sušenu majčinu dušicu i dolijte malo vode ako je potrebno. Kratko propirjajte i na kraju dodajte vrhnje za kuhanje. Ubacite kuhanu tjesteninu u umak i lagano protresite zdjelu kako bi umak u potpunosti obložio tjesteninu. Servirajte, prelijte s malo maslinovog ulja i parmezanom.
Video recept pogledajte ovdje:

Podijelite