RED DEVILED EGGS
SASTOJCI ZA MARINADU
1 cikla srednje veličine
1 pakiranje klica rotkvice
1/2 vinskog octa
1 žličica šećera
Lovorov list
SASTOJCI ZA NADJEV
6 kuhanih jaja; samo žumanjci
180 g bakalara iz konzerve ( može i tunjevina u vlastitom soku)
1 žličica soka od limuna
1 žličica senfa
2 žličice milerama
I još 1 pakiranje Riso Venere
Pripremite marinadu od 1 litre vode, pola dcl vinskog octa, žličica šećera dodajte lovorov list i narezanu ciklu. Kuhajte je 20 i ohladite. Jaja kuhajte 8 min, ogulite i prelijte ohlađenom marinadom pa ih ostavite bar dva sata u marinadi od cikle.
Nakon mariniranja jaja razrežite na uzdužne polovine pa pripremite nadjev od žumanca, bakalara, dodajte žličicu senfa, sok od limuna, malo peršina i češnjaka. Sve smiksajte u finu kremicu. Ako je pregusta razrijedite je sa 2 žličice milerama. Venere rižu spremiti prema uputi na pakiranju, ohladiti i na nju posložiti jaja. Napunite ih nadjevom, prelijte s umakom kojeg ste još malo razrijedili s mileramom, ukrasit klicama i poslužite. Cijeli video možete pogledati na mom Instagram ili Tik Tok profilu @milyfood2021