RED DEVILED EGGS

SASTOJCI ZA MARINADU

1 cikla srednje veličine

1 pakiranje klica rotkvice

1/2 vinskog octa

1 žličica šećera

Lovorov list

SASTOJCI ZA NADJEV

6  kuhanih jaja;  samo žumanjci

180 g bakalara iz konzerve ( može i tunjevina u vlastitom soku)

1 žličica soka od limuna

1 žličica senfa

2 žličice milerama

I još 1 pakiranje Riso Venere

Pripremite marinadu od 1 litre  vode, pola dcl vinskog octa, žličica šećera dodajte lovorov list  i narezanu ciklu. Kuhajte je 20 i ohladite. Jaja kuhajte 8 min, ogulite i prelijte  ohlađenom marinadom pa ih ostavite bar dva sata u marinadi od cikle.

Nakon mariniranja jaja razrežite na uzdužne polovine pa pripremite nadjev od žumanca, bakalara, dodajte žličicu senfa, sok od limuna, malo peršina i češnjaka. Sve smiksajte u finu kremicu. Ako je pregusta razrijedite je sa 2 žličice milerama. Venere rižu spremiti prema uputi na pakiranju, ohladiti i na nju posložiti jaja. Napunite ih nadjevom, prelijte s umakom kojeg ste još malo razrijedili s mileramom, ukrasit klicama i poslužite. Cijeli video možete pogledati na mom Instagram ili Tik Tok profilu @milyfood2021

 

Podijelite