RAGU OD LISIČARKI I CRNIH TRUBAČA
SASTOJCI:
500 g Scotti Venere tjestenine
300 g lisičarki
150 g crnih trubica
1 manja buča turkinja
1 tikvica
2 češnja češnjaka
1 veći crveni luk
250 ml vrhnja za kuhanje
mješavina začina, timijan origano
100 g naribanog topivog sira npr. gaude
sol
papar
maslinovo ulje, malo maslaca
0,5 konjaka za flambiranje
povrtni temeljac; oko 4 dcl
50 g hamburgera ili pancete
PRIPREMA
Sitno narežite luk i češnjak . Nasjeckajte buču na kockice a tako narežite i tikvicu. Gljive samo očistite mekanom četkicom i prstima razdvojite. Pirjajte luk, narezani hamburger i pa dodajte tikvicu, buču i češnjak. Sve zajedno pirjajte dok buča malo omekša. Zatim dodajte mješavinu gljiva, kratko propirjajte sve zajedno, zalijte konjakom i flambirajte. Ugasite plamen povrtnim temeljcem pa
posolite, popaprite i dodajte začinske trave. Pustite da se sve kuha dok buča nije potpuno mekana. Dodajte vrhnje za kuhanje i dodajte još soli ako je potrebno . Skuhajte tjesteninu i ostavite malo tekućine koju dodajte u ragu. Tjesteninu ocjedite i prelijte s malo maslinovog ulja. Preko tjestenine prelijte ragu i obilno pospite naribanom gaudom. Sve promiješajte da se sir malo otopi i uživajte u
pravoj jesenjoj rapsodiji okusa.