PUNJENO PEČENO POVRĆE

Sastojci:
500 g svježeg kravljeg sira
100 g naribane #mozzarelle/ili gaude/ 100 g naribanog nekog jačeg sira poput parmezana, planinski sir i sl.
2 velike žlice bademovog brašna +još za posipanje
1 režanj češnjaka, sjeckani peršin, timijan ili origano
1 velika tikvica narezana na tri dijela (izdubiti sredinu sa sjemenkama)
3 paprike babure
3 paradajza (izdubiti i pustiti da se ocijede)
3 rog paprike
3 jaja
Priprema:
Izmiješajte svježi kravlji sir sa ostalim sirevima i bademovim brašnom, sjeckanim češnjakom, peršinom i razmućenim jajima. Posolite i popaprite, dodajte malo timijana, pazite da ne presolite jer je parmezan slan. Napunite povrće ali nemojte ga prepuniti, na svaku dodajte još malo sira. Pospite bademovim brašnom, prelijte uljem i pecite na 180 stupnjeva, 35 do 40 minuta.
Odlično je i hladno. #punjenopovrće #gradele #prilogzarucak #punjenepaprike #punjenetikvice #punjeniparadajz

Podijelite