PUNJENI PAK CHOI

Ova biljka neizostavni je sastojak azijske gastronomije. Često ga nazivaju u bok choi i kineski kupus a sastavni je dio i kimchija. Brzo se sprema, obično se blanšira ili kuha na pari. Gotov je za 3 do 6 minuta. Punila sam ga s kozicama i pripremila s gotovim @gotan_fr slatko kiselim umakom pa poslužila na basmati riži.
Sastojci:
4 kom pak choi kupusa
250 g zaleđenih kozica
2 žlice sezamovih sjemenki
2-3 žlice sojinog umaka
2 velike žlice gustina
140 ml gotovi Wok slatko-kiseli umak
PRIPREMA:
Operite pak choi, odrežite tvrdi donji dio biljke ali ne toliko da se da se raspadne. Zeleni dio tanko narežite. U zdjeli promiješajte kozice s sezamom i soja umakom pa mu dodajte škrobno brašno. Tom mješavinom napunite pak choi. U Wok tavi zagrijte ulje pa kratko poprižite listove. Dodajte ostatak kozica pa još jednom promiješajte i dolijte malo vode. Posložite pak choi i zalijte s gotovim umakom. Poklopite i kuhajte desetak minuta dok listovi ne omekšaju. Poslužite na basmati riži.

Podijelite