MONTE TORTA
ZA PODLOGU
13 digestive keksa
5 dkg maslaca
Kekse smrvite štapnim mikserom. Rastopite 5 dkg maslaca i time prelijte smrvljene kekse i dobro izmiješajte. Kekse utisnite u kalup od torte pa poravnajte i stavite doslovno na 5 min u pećnicu na 180 C. Pustite da se hladi.
BIJELA KREMA
5,5 dcl mlijeka + 1 1/2 dcl
25 dkg maslaca
20 dkg bijele čokolade
2 vanilin šećera
25 dkg maslaca, 20 dkg bijele čokolade i 2 vanilin šećera otopite u prikladnoj zdjeli. U 1 1/2 dcl mlijeka umiješati 4 jušne žlice gustina (staviti sa strane).
5,5 dcl mlijeka, nasjeckanu bijelu cokoladu i maslac staviti na laganu vatru i pustiti da dođe do vrenja. U mlijeko umiješajte prethodno pripremljeni gustin uz stalno miješanje. (Mora biti malo gušće od pudinga)
Gotovu kremu izliti na podlogu od keksa. Pustiti da se skroz ohladi(može i u frižider)
TAMNA KREMA:
3 dcl slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje ili neke druge tamne čokolade
3 dcl slatkog vrhnja za šlag dovedite tik do vrenja(ne smije uzavrijeti) i prelijte prethodno nasjeckanu tamnu čokoladu ili 20 dkg čokolade za kuhanje pa miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. malo ohladite i prelijte čokoladni ganach preko ohladjene bijele kreme.
Staviti da se hladi- najbolje preko noći ostaviti u hladnjaku.