MILY FEUILLE

Desert koji zaista morate isprobati. Slasno, hrskavo tijesto s osvježavajućom kremom mascarponea i limuna. Jednostavno i brzo se priprema a ukus mu je fenomenalan!
SASTOJCI:
Za hrskavu podlogu:
 1 pakiranje tankog tijesta za savijače
 50 g otopljenog maslaca
 50 g smeđeg šećera
 Cimet za posipanje
Priprema kora:
List tijesta premažite otopljenim maslacem; pospite s dosta šećera i cimeta pa preklopite drugim
tijestom. Još jednom ponovite postupak . Poklopite s trećim listom kojeg samo premažite s
maslacem. Tako pripremljene listove stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 5 do 7 minuta samo
dok se šećer ne otopi i kore ne postanu hrskave. Pripazite jer mogu brzo pregoriti!
Za kremu od mascarponea i limuna
 250 g mascarpone sira
 2 žlice šećera
 1 veliki limun
 1 vanilin šećer
 100 ml vrhnja za šlag
Mascarpone i šećer stavite u posudu i dobro izmiješajte. Naribajte i dodajte sok i naribanu koricu jednog limuna . Dodajte vanilin šećer u smjesu i sve zajedno dobro promiješajte dok se smjesa ne sjedini i ne postane glatka. Umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Umućeno vrhnje dodajte u smjesu mascarponea i limuna, te sve lagano miješajte dok se smjesa ne sjedini i ne postane glatka.
Pokrijte posudu i stavite je u hladnjak na najmanje sat vremena prije samog posluživanja. Kore će postati staklaste i tvrde zbog rastopljenog šećera. Ohladite ih razlomite na nejednake komade, upravo će to dati poseban izgled na tanjuru. Desert slažite na slijedeći način: na tanjur stavite mrvicu kreme i na to komad razlomljenog tijesta, tako ćemo ga učvrstiti da se ne miče dok slažemo kolač. Na tijesto stavite izdašnu žlicu kreme, zatim opet koru pa sve ponovite još jednom. Pospite šećerom u prahu i ribanom limunovom koricom.
Pogledajte video na LINKU

Podijelite