MEĐIMURSKO PILE S BUČOM & RIMSKI NJOKI

Iako volim kuhati, obožavam kad netko nešto unaprijed odradi za mene i skrati mi vrijeme provedeno u kuhinji 😊 Za ovaj ručak upravo je @medimursko pile odradilo pola posla. Prethodno marinirano i sa sjemenkama buče vrlo je praktično jer dolazi već začinjeno u vrećici za pečenje i nemate što raditi nego pročitati uputstva i pospremiti ga u zagrijanu pećnicu. Pile pečete sat vremena na jednoj strani onda okrenete i pečete još dvadeset minuta.
Prilog ovom vrlo ukusnom pečenom piceku odaberite prema želji ali ja sam uz tako fino pile htjela nešto što ne radim svaki dan pa sam se odlučila za rimske njoke. Kad radite priloge poput ovoga savjetujem vam da napravite odmah duplu količinu i zamrznete. Ovaj korak će vam bitno smanjiti vrijeme provedeno u kuhinji za neki drugi puta a detaljnu pripremu ovih odličnih njoka pogledajte u videu.KLIKNI ZA VIDEO RECEPT
Rimske njoke
Sastojci:
• 1 l mlijeka
• ½ žličice soli
• 250 g pšenične krupice
• 150 g parmezana
• 2 žumanjka
• 50 g maslaca
• 2 žlice parmezana za posipanje
• malo naribanog muškatnog oraščića
• 70 g ribanca
Priprema:
Zagrijte mlijeko, 50 g maslaca i sol i naribajte malo muškatnog oraščića . Pričekajte dok mlijeko ne zakipi. Zatim polako dodajte griz uz stalno miješanje pjenjačom da se ne stvore grudice. Smjesa će se jako brzo početi zgušnjavati te kad se griz počne odvajati od posude maknite s vatre u umiješajte ribani sir. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, ali da je i dalje toplo. Dodajte jedan po jedna žumanjak i dobro promiješajte. Protvan premažite maslinovim uljem pa izlijte smjesu od griza i rasporedite na debljinu od oko 1,5 – 2 cm. Pustite da se skroz ohladi. Izrežite njoke kalupom željenog oblika, stavite ih u zdjelu za pečenje koju ste premazali maslacem da se lagano preklapaju jedna preko drugoga. Prelijte s malo ulja ili maslaca i pospite s oko 20 g ribanca. Stavite u pećnicu da se zapeče na 200 °C oko 20 minuta.

Podijelite