MANISTRA USUVO
Pripremite ovaj bogati juneći toć u kombinaciji s finom manistrom i garantiram da će vaši okusni pupoljci procvjetati od sreće!
Pitala sam moje prijatelje kako pripremaju ovo jelo i mišljenja su podijeljena. Za jedne je isključivo manistra usuvo- jelo bez mesa. Ja je spremam na ovaj način i to je okus koji pamtim iz djetinjstva.
Kako se pripremaju naša omiljena domaća jela doznajte na stranici www.malazemljazavelikeokuse.hr a ako još i glasate za najdraže namirnice i recepte iz vašeg zavičaja možete osvojiti i 100 eura vrijedan poklon bon u Lidlu!
Vrijeme pripreme i kuhanja: 3,5 SATA
Broj osoba: 6 OSOBA
Sastojci:
800 g junetine od buta ili lopatica
10 g maslinovog ulja
4 glavice crvenog luka
1 manja zelena paprika
2 mrkve
¼ celera( korijen) ili 2 stabljike lisnatog celera
3 dcl pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1 dcl suhog bijelog vina
2 češnja češnjaka
2 srednje rajčice
2 šnite domaće pancete #okusizavičaja
Peršin, majčina dušica, sol, papar, lovorov list
500 g širokih rezanaca #okusizavičaja
200g Lećevačkog sira #okusizavičaja za naribati
PRIPREMA
1. Povrće narežite ili naribajte a meso narežite na manje kockice pa isto napravite i s pancetom
2. Na maslinovom ulju dobro propirjajte povrće zajedno s pancetom. Posolite ga kako vam ne bi zagorjelo. Neka se sve dinsta barem pola sata.
3.U pirjano povrće dodajte na kockice narezano meso. Dodajte začine i posolite. Dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu. Pustite da lagano prokuha pa zatim podlijte meso s bijelim vinom, a zatim dodajte vode da meso bude skoro skroz pokriveno. Kuhajte na laganoj vatri dok junetina u potpunosti ne omekša, oko dva i pol -tri sata.
4. Tjesteninu skuhajte u puno posoljene vode prema uputama na pakiranju ( 8 minuta)
5. Dio umaka zaledite ( dobijete zaista dosta umaka ) a ostatak promiješajte s kuhanom tjesteninom.
Pospite peršinom i poslužite. Da bi užitak bio potpun naribajte malo Lećevačkog sira.
#lidl #okusizavicaja #MalaZemljaZaVelikeOkuse