LJUTI BATACI & GAZPACHO OD MANGA
LJUTI BATACI & GAZPACHO OD MANGA
Za ljute batake:
1 kg bataka @medimursko pile
1 žlica krupne morske soli
1 žlica crvene ljute dimljene paprike
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica
Drveni štapići
1 mango
1 svježi krastavac
1/2 ananasa
½ crvene paprike
1/ zelene ljute papričica
50 ml maslinovog ulja
2 naranče
1 limun
½ avokada
svežanj peršina
Par kapi tabasca, prstohvat soli
PRIPREMA:
1. Batake oprati, zarezati pri vrhu i odvojiti od kosti kako bi ogolili kost. Možete ih i dodatno nataknuti na male drvene štapiće kako bi ih bilo lakše umakati u gaspacho.
2. Napravite mješavinu od svih navedenih začina pa dobro obložite batake i pospite uljem. Neka malo odleže u ulju prije pečenja.
3. Ispecite batake na roštilju.
4. Ogulite voće i povrća, krastavac operite, iscijedite sok od naranče i limuna.
5. U blender ubacite, mango, 1/2 avokada 1/2 ananasa, malo ljute zelene papričice, 1/2 krastavca, sok od jedne i pol naranče i jednog limuna te peršin. Sve smiksajte i dodajte par kapi tabasca, mrvicu soli.
Nasjeckajte: ¼ ananasa na sitne kockice, pola crvene slatke papričice što sitnije, 2 mlada luka i pola krastavca. Pola naranče nasjeckajte na trokutiće. Razlijte gaspacho u čaše koje ste kratko stavili u frizer. Nasjeckano povrće rasporedite po čašama i ukrasite trokutićima
naranče. Zalijte s mrvicu maslinovog ulja. Razlijte gazpacho u smrznute čaše, dodajte malo Poslužite ljute batake s roštilja i hladnim gaspachom od manga. Nevjerojatno dobra kombinacija!