KRMENADLE U PANKO MRVICAMA

KRMENADLE U PANKO MRVICAMA
Morala sam isprobati da li će mi korica na pohancu biti hrskavija uz japanske Panko krušne
mrvice. I zaista pohanci su hrskaviji, pomalo robusne teksture zlaćane boje i ne upijaju puno
masnoće tijekom prženja. I moram priznati da dulje ostaju hrskave od pohanaca od običnih
krušnih mrvica. Inače, „Pan „ znači kruh a „ko“ znači brašno a načinjene su od bijelog brašna bez
korice. Palac gore za Panko mrvice!
Tips&tricks
U zagrijanu masnoću ubacite malo panko krušnih mrvica. Ako počnu cvrčati znači da je
temperatura ulja dovoljno visoka za pohanje.

SASTOJCI
6 krmenadli
3 dcl jogurta
1 žličica blage crvene paprike
1 žličica timijana
1žličica sjemenki korijandera ( stucite ih u mužaru)
1 žličica kurkume
1 režanj češnjak ili 1 cm naribanog đumbira
2 žličice soli ( po ukusu) ,papar
Panko mrvice za pohanje
Ulje za prženje
PRIPREMA:
Pripremite marinadu od navedenih sastojaka. Prije no što ćete staviti krmenadle u marinadu
možete ih lagano potući batom za meso. Ostavite krmenadle preko noći u marinadi od jogurta.
Pola sata prije nego što će te ih pripremati, izvadite ih iz frižidera na sobnu temperaturu. Svaki
odrezak uvaljajte s obje strane u Panko mrvice i pržite do zlaćane boje s obje strane oko 3 do 4
minute. Ostavite na papirnatom ubrusu do posluživanja. Poslužite uz prilog po želji i sezonsku
salatu.
KLIKNI ZA VIDEO RECEPT

Podijelite