KOLAČ OD CRNE MRKVE I ČOKOLADE

SASTOJCI ZA BISKVIT :
3 jaja
prstohvat soli
100 g suncokretovog ili može i maslinovog ulja
100 g smeđeg šećera
1 burbon vanilija
1 dobra žličica cimeta
200 g naribane crne mrkve/ oko 3 veće mrkve
200 g pirovog brašna
1 prašak za pecivo
100 g suhih murvi namočenih u rumu ( mogu i grožđice) , trebat će vam oko pola dcl ruma

SASTOJCI ZA PRELJEV OD ČOKOLADE
150 g čokolade za kuhanje
50 g bijele čokolade
1 kockica maslaca ( 20 g)
Cca. 1 dcl sojinog mlijeka- pola za prelijevanje kolača a pola za otapanje čokolade

PRIPREMA:
1.Istucite jaja s smeđim i vanilin šećerom
2. Dodajte ulje pa brašno s praškom za pecivo, prstohvat soli i cimet. Sve dobro umutite.
3. U smjesu ubacite namočene suhe murve ( mogu i grožđice) zajedno s rumom u kojem su se
natapale. Dodajte naribanu mrkvu i nježno špatulom sve dobro izmiješajte.
4. Izlijte pripremljenu smjesu u prethodno namašćen kalup i pecite 30-35 minuta na 180 stupnjeva.
Biskvit je malo suhlji nego kad ga radite s običnom mrkvom ; nabockajte ga vilicom i pa ga prelijte s
sojinim mlijekom ( malo po malo, pratite kako vam kolač upija mlijeko) . Hladno mlijeko na topli
biskvit ili obrnuto. Ohladite biskvit.
5. Čokoladu za kuhanje otopite u sojinom mlijeku. Dodajte kockicu maslaca i sve dobro izmiješajte.
Isto napravite s bijelom čokoladom. Neka se čokolada malo ohladi pa je tek onda prelijte preko torte,
najprije crnu čokoladu pa potom bijelu da dobijete zanimljiv uzorak . Dobro ohladite.

Podijelite