HUMMUS
Ako volite slanutak ovaj odlični bliskoistočni namaz bit će dobra ideja kad ne znate što bi još osim klasičnih narezaka pripremili za druženje sa prijateljima.
SASTOJCI:
2 limenke od 400 g slanutka (slanutak/chickpeas)
1 žličica soli
1 režanj češnjaka
2-3 žlice tahinija (paste od sezama) sok od pola limuna
1/2 dcl vode
prstohvat bijelog papra
1/2 dcl maslinovog ulja
Prepržene sjemenke sezama
PRIPREMA:
Slanutak isperite po mlazom hladne vode i očistite od opni ukoliko ih ima. Ubacite u multipraktik zajedno sa češnjakom, limunovim sokom i soli. Dodajte malo vode i počnite miksati. Malo po malo dodajte maslinovo ulje. Ako je smjesa previše gusta dodajte još malo vode. Servirajte u zdjelu za posluživanje, napravite utore malom žlicom i pospite preprženim sezamom i maslinovim uljem. Poslužite uz preprženi kruh ili tortilje. Ponekad umjesto sezama odvojim jednu količinu slanutka, prepržim ga na tavici da bude malo hrskav pa začinim slatkom crvenom paprikom i kurkumom.