GALLETE S MARINIRANIM MINI FILEOM@MEDIMURSKO PILE, ARTIČOKAMA I PAPRIKOM

Već marinirani , začinjeni mini file odličan je odabir za ovu galettu od prhkog tijesta. Meso je fino, mekano i već narezano. Rasporedila sam ga po tijestu tako da svatko dobije jednaku količinu piletine i povrća. Odlično je i hladno i toplo!
SASTOJCI:
Za punjenje vam je potrebno:
400 g mariniranog mini filea @medimurskopile
1 crvena paprika
1 zelena paprika
Vezica mladog luka
1 konzervica artičoka
2-3 cherry rajčice
100 g naribane gaude
Maslinovo ili suncokretovo ulje za prženje ulje, sol i papar, malo majčine dušice
Za prhko tijesto:
125 g hladnog maslaca
125 g mekog bijelog brašna
125 integralnog raženog brašna

2 kockice leda
1 žličica soli, nasjeckani vlasac
1 Jaje + jaje za premazivanje

PRIPREMA:

1. U mulitpraktik ubacite obje vrste brašna s hladnim maslacem, dodajte vlasac i dvije kockice leda. Pulisirajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Nakon toga stavite na veću brzinu 1 min da se tijesto formira u kuglu. Tijesto oblikujete u pravokutnik i umotajte u
prozirnu foliju i stavite u hladnjak na barem pola sata.
2. Narežite povrće i prodinstajte ga par minuta na vrućem ulju. Dodajte mini file i vrlo kratko sve skupa još malo proprirjajte , začinite po želji. Pospite majčinom dušicom i ohladite.
3. Zagrijte pećnicu na 190 °ventilator. Tijesto izvadite iz hladnjaka i stavite ga na masni papir. Razvaljajte ga u nepravilni krug.
4. Na sredinu tijesta stavite naribanu gaudu. Po njoj rasporedite mini file tako da svaki komad koji ćete kasnije izrezati ima i mesa i povrća. Artičoke ocijedite , malo prelijte sa maslinovim uljem i posolite. Rasporedite ravnomjerno po galleti pa krajeve lagano
preklopite kako je u videu.
5. Razmutite jedno jaje i pa premažite rubove galette. Ispecite na 190 stupnjeva 35-40 minuta i uživajte!KLIKNI ZA VIDEO RECEPT

Podijelite