FOOLING AROUND: Sparkling Edition slasna adventska ponuda gastro kreacija najpoznatijih domaćih chefova na kultnoj terasi Oleander hotela Esplanade

U ponudi su street style verzije jela uz koje se nazdravlja pomno odabranim izborom domaćih i stranih pjenušaca Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu blista posebnim sjajem. 1. prosinca je otvoren adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. moći uživati svi koji ovaj prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.
Sedam je kažu, sretan broj, a šest chefova i jedna chefica koji su kreirali poseban street style menu, nesumnjivo će svojom ponudom usrećiti sve koji posjete ovu atraktivnu adventsku lokaciju.

Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.

U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te
brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar. Topli pak kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.
Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč. Na njegovom meniju se nalaze losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli.
Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima, nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za
desert fritule s raznim domaćim umacima.

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija je utemeljena ne samo na ljubavi prema
hrani, nego i na geografskoj pripadnosti. Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND:Sparkling Edition prvi će istražiti jela s menua restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba. Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken,
Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.

Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije. Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.

Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija. Slavna Grašina „Fritula“ za potrebe adventske premijere preimenovana je u „Freetula by Grašo“ budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz „Krivih
ljudi“, kreirane u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.

Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot&;s gina skuhat će Gingle Bells ekipa.

Podijelite