ČOKOLADNA TORTA S AMORETI KEKSIĆIMA
SASTOJCI:
7 bjelanjaka
7 žutanjaka
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
pola vrećice praška za pecivo
450 g smrznutih malina ili šumskog voća
500 ml vrhnja za šlag
5-6 Amoreti keksića za ukras
PRIPREMA: Pećnica na 165 stupnjeva. Promjer kalupa 26 cm. Istucite bjelanjke sa u čvrsti i sjajni snijeg s pola količine šećera. Posebno istucite žutanjke sa pola praška za pecivo i ostatkom šećera. Na pari otopiti 200 g čokolade za kuhanje, pa je umiješajte u smjesu od žutanjaka i praška za pecivo. Dodajte u tučene bjelanjke ( lagano ih umiješati špatulom ). Peći u u kalupu koji ste prethodno namazali maslacem i nekih 30 – 35 minuta. Biskvit će se jako dignuti, a kada ga izvadite će pasti. Ne brinite tako to treba biti. Maline skuhajte sa šećerom, oko 100 g i malo vode . Zgusnite sa 3 velike žlice gustina kojeg ste prethodno promiješali s pola šalice vode. Pustite da se pečeni biskvit spusti i ohladil pa na njega izlijte topli puding od malina( ako vas smetaju mala zrnca od malina , procijedite kroz sito). Istucite slatko vrhnje ( po želji možete dodati krem fix i malo sećera u prahu ili sa samo 2 vanilin šećera ), te premazite ohladjenu tortu. Dobro ohladite kolač prije posluživanja i ukrasite ga s Amareti keksićima i zlatnim perlicama..