BUKOVAČE U PIVSKOM TIJESTU
Za oko 500 g bukovača
Za pivsko tijesto
300 ml svijetlog piva
2 jaja
200 g brašna
sok polovice limuna
žličica soli
Za prženje:
2 ½ dcl suncokretovog ulja
PRIPREMA:
1. Bukovače očistiti četkicom i razdvojite na pojedinačne klobuke.
Svakako za pohanje birajte veće i plosnatije gljive. Odrežite drvenasti
dio stabljike.
2. Za pivsko tijesto umutite jaja, dodajte brašno pa pivo pa uz
postepeno neprestano miješanje. Pripremljeno tijesto ( treba biti
malo gušće nego za palaćinke ) ostavite po strani bar 30 minuta.
3. Zagrijte ulje uza prženje
4. Bukovače treba uvaljati u brašno (a to je najlakše napraviti tako da ih
ubacite u zip vrećicu i dobro protresete ) pa ih umočite u tijesto i
pržite u vrelom ulju dok ne porumene. Pečene ih vadite na kuhinjski
ubrus kako bi se upio višak masnoće.
5. Poslužiti uz umak od vrhnja i majoneze ( pomiješajte majonezu s
vrhnjem, posolite i dodajte sok od limuna i malo peršina ).