BRZI RAGU OD MLJEVENOG MESA I ZAPEČENI TACOSI SA ŠPINATOM

Mljeveno meso je spas kad želite nešto brzo i ukusno za preliti preko tjestenine ili zapeći lazanje, napuniti palaćinke, tortilje, tacose…. Kad imam vremena volim skuhati malo veću količinu mesa pa to lijepo ohladim i smrznem u porcije za idući mjesec do dva dana. Posebno me veseli kad se sjetim da u zamrzivaču imam spremljen porcije za one dane kad mi se ništa ne kuha..
Izvadim zdjelu zamrznutog mljevenog mesa, skuham samo tjesteninu i uz malo salate evo kompletnog ručka.

SASTOJCI:
 500 g miješanog mljevenog mesa
 1 veći luk, češanj češnjaka
 2 dcl pasirane rajčica
 2 i 1/2 dcl vode ili nekog temeljca
 1 konzervica mješano grah i kukuruz šećerac
 300 g špinata
 kukuruzne tortilje ili tacosi / palaćinke, mlinci, lazanje…
 1 žlica Wonder-Worker začina za kuhanje i pečenje Pannonicum
 1 žličica soli
 1 žličica mljevene blage crvene paprike
 100 g gaude ili nekog drugog topivog sira
 čaša kiselog vrhnja

PRIPREMA:
1. Narežite luk i češnjak i na njemu dobro dinstajte mljeveno meso da ispari sva tekućina.
2. Podlijte meso pasiranom rajčicom, lagano dinstajte pa dolijte vodu. Začinite wonder- workerom, soli, paprom po želji pa dodajte blagu mljevenu papriku (ako neko voli može i ljutu) 3. Kuhate još pola sata da se umak reducira pa na kraju dodajte
konzerviranu mješavinu graha i kukuruza šećerca, promiješajte i kuhajte još 5-10 minuta, provjerite ukus i to je to.
4. U manje zdjele slažite napunjene kukuruzne tacose, prekrijte špinatom i ribanim sirom.
5. Prelijte kiselim vrhnjem, na njega dodajte još malo umaka i naribanog sira pa zapecite 35 minuta na 200 stupnjeva.

Podijelite