BOOGIJEVI SLADOLEDI ICE ICE BABY HIT SU OVOG LJETA
Ekipa iz sada već dobro poznate gastro adrese Boogie Laba iz Parka kneževa pripremila je pravo ljetno iznenađenje. Ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno s chefom i konzultantom Dinom Galvagnom predstavljaju sladolede iz Ice Ice Baby menija. Ovaj novi ljetni hit svojim okusima pojam sladoleda stavlja na jednu novu razinu.
„Sladoled radimo s prirodnim sastojcima. Za razliku od većine slastičarni, mi koristimo sve svježe prirodne sastojke. Naš sladoled nije jako trajan, radimo ga svaki dan. Ovo je praktična metoda da se sladoled zamrzne tog trena. Naša slastičarka Josipa radi kornete. Čim dođe narudžba rade se friški korneti kako bi bili hrskavi i ukusni!“ – izjavio je konuzultant i chef Dino Galvagno. Dok je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin iz Boogie Laba dodao: „Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje. To je materijal koji je na minus 260 c. Uz ostale sastojke za kornete ovdje koristimo brašno koje koristimo u pekari, a koristimo i sladno brašno, brašno od proklijane pšenice. Ona se tostira i melje i daje dodatan okus i strukturu!“
Sladoledi Ice Ice Baby dolaze u pet okusa i kombinacija. Gianduja – lješnjak, Pistacchio s limunom, Granita (tal. Sorbet) od badema s espressom, Malina i marelica na štapiću te Gentelmans Popsicle.
Gianduja – lješnjak čini dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, tostirani lješnjaci i slani caramel. Pistacchio s limunom su dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, krema od limuna te tostirane sjemenke buče. Granitu (tal. Sorbet) od badema s espressom čine dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso. On se služi kao doručak ili na brunchu. Služi se s toplim briochem. Granita machiata se prelije stretom. Njen okus najbolje dolazi ako se stavi na brioche.
Malina i marelica na štapiću su napravljene od sorbeta od maline i marelice, miso karamelizirane sjemenke suncokreta. Gentelmans Popsicle se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirne duhanom s Rye whiskeyem, čokoladom i tostiranim lješnjacima.
Foto : Filip Popović