SVEČANO PREDJELO OD MEĐIMURSKOG PILETA

Pred nama je najluđa noć u godini. Nadam se da ćete se dobro provesti ma gdje odlučili ispratiti staru godinu.  Ako ste doma i očekujete društvo evo jednog sjajnog predjela od piletine koje će sigurno oduševiti vaše goste.

SASTOJCI: 2 srednja batata

10 g maslaca

3 mlada luka ili 1 crveni luk

1 avokado

1 limeta ili limun

2 tvrdo kuhana jaja

1 kuhana pileća prsa s kosti međimurskog pileta ( oko 500 g)

1 velika žlica kapara

3 velike žlice majoneze, žličica senfa , 1 žlica ketchupa

1 dcl  suhog bijelog vina

1 češanj češnjaka

Celer, mrkva , peršin, majčina dušica, sol, papar, luk za juhu

Opcionalno : mikrobilje za ukras

PRIPREMA
1. U veliku posudu stavite prsa @međimurskog pileta s kosti, svo povrće te začinsko bilje, prstohvat
soli. Prelijte meso sa bijelim vinom, a zatim dodajte vode da meso bude skoro skroz pokriveno.
Kuhajte na laganoj vatri dok prsa ne budu gotova.
2. Ostavite prsa da se u potpunosti ohlade u juhi . Malo juhe ostavite za umak.
3. Kuhani batat stucite u pire s malo maslaca i kuhanom mrkvom iz juhe. Začinite solju i paprom .

4. Avokado narežite, prelijte limunovim sokom dodajte nasjeckani peršin, sol, 1 češanj češnjaka i
nasjeckani mladi luk , također napravite pire.
5. Tvrdo skuhajte jaja i sitno ih nasjeckajte, dodajte sitno nasjeckani crveni luk ( ili mladi luk) te,
ohlađena prsa @međimurskogpileta koje ste odkoštili i maknuli kožu pa narezali na kockice,
majonezu i žličicu finog senfa. Sve izmiješajte i po potrebi dotjerajte okus.
U zdjelici pomiješajte 2 velike žlice majoneze , žlicu senfa i žlicu ketchupa kako bi dobili ružičastu boju
posolite i dodajte malo juhe u kojoj su se prsa kuhala, ne previše ali morate dobiti tekući umak.
Predjelo slažete u obruču na slijedeći način:
1. sloj – batat
2. sloj – avokado
3. sloj – salata s piletinom
4. sloj batat
Prelijte umakom od majoneze i juhe te dodajte mikrobilje ili malo kapara za ukras.
Napomena: ostatak juhe smrznite i koristite kao temeljac za rižoto.


 

 

 

Podijelite